Odpovědi na otázky

06.12.2015 19:32

 

2000-11-30 14:08:04 Olga
Vážený Sergeji Nikolajeviči, když říkáš člověku "Bůh s ním", "Bůh je mu soudcem", co přinášejí tato slova, jak působí?
Když říkáme: "Bůh je mu soudcem", znamená to, že již není třeba nenávidět, protože nenávist a urážky jsou touhou obnovit spravedlnost. Pokud se zříkáme nenávisti a urážek, znamená to, že spoléháme na boží spravedlnost a tehdy snadněji zachováme lásku.
2000-11-21 21:16:38 Valeria Petrovets
Jestli můžete, odpovězte mi prosím na otázku, zdali jsou zamlklý a spontánní potrat důsledkem nějakého konkrétního programu ženy? A proč velká část spontánních potratů probíhá v raném období, do 12. týdne těhotenství?
Zamlklý nebo spontánní potrat poukazují na malou životaschopnost dítěte. Jeho vnitřní agrese je vysoká a závislost na některých momentech - ohromná. Zpravidla za to může matka. Její zločiny vůči lásce, nenávist, touha nežít, agrese vůči mužům, urážky, se přeměňují v dítěti v program sebezničení. Všiml jsem si, že čím má žena vyšší úroveň intelektu, silnější vůli a charakter, tím menší má šanci, že bude mít zdravé děti. Takové ženy neumějí odpouštět, nedokáží si poradit s pocitem, že převyšují muže a následně je pro ně těžší zachovat lásku. Podívejte se na svůj charakter, přezkoumejte svůj život a tehdy můžete pochopit, co se děje. Pravda, existují okamžiky, kdy žena nemá nejmenší podezření, že v ní probíhá program zřeknutí se lásky, touhy nežít, skleslost, nespokojenost se sebou. Tento program zabíjí nejen děti, ale může ovlivnit i další generace potomků. Proč probíhá značná část spontánních potratů v raném období? Možná, že příroda dává na začátku zkoušky, a když je dítě zvládne, má již jakoby právo na přežití. Velmi to záleží na jeho osobní karmě a stavu matky.
2000-11-21 20:36:01 Sergej
S čím souvisí poruchy spánku? Probudí mě jakýkoliv šramot. Předem děkuji za odpověď.
Jestliže Vás probudí jakýkoliv šramot, máte nejspíše zvýšenou kontrolu nad situací. Tím pádem je zvýšená vznětlivost a problémy se spánkem. Naučte se s klidem reagovat na urážky a neúspěchy, pak bude Vaše závislost na těle menší a budete lépe spát.
2000-11-17 10:52:21 Darja
Má ultrazvuk nějaký vliv na plod v období těhotenství? Lékaři říkají, že ne. Ale jsou to přece vlny. Asi nějaký neviditelný vliv na nás přece jen mají?
Pro dítě jsou mnohem nebezpečnější urážky matky, její strachy a skleslost než jakákoli změna prostředí.
2000-11-17 08:36:46 Jekatěrina
Sergeji Nikolajeviči! Co jsou slzy? Vždyť když si člověk popláče, uleví se mu na duši?
Slzy - to je jako odpoutání od života, problémů a to znamená, že i od urážek, proto se nám také uleví na duši, když brečíme.
2000-11-13 19:08:09 Darja Parfenčuk
Dobrý den, vážený Sergeji Nikolajeviči. Přečetla jsem všechny Vaše knihy a velmi mi před dvěma lety pomohly, pak jsem se provdala a vše se zhroutilo. Snažila jsem se všechno vrátit zpátky, postupovala jsem a cítila se přesně tak, jak se píše ve Vašich knihách, ale něco mi nyní silně překáží, začala jsem být hodně nemocná (ženské orgány), ačkoliv jsem se zbavila všech nároků vůči manželovi. Možná, že pořád něčemu nerozumím? Pomozte mi prosím, jestli můžete. S úctou, D. P.
Moje knihy Vám pomohly na vnější úrovni a změny, které u Vás proběhly, byly obdobné. Když se vdáváte, zapojuje se hlubinná úroveň, koncentrace na základech lidského štěstí: život, touha, osud. Práce s touto vrstvou je popsána na mých posledních videokazetách a objeví se v sedmé knize. Vše se Vám zhroutilo, když jste se provdala, a kdybyste nepřečetla knihy, mohla jste zemřít Vy nebo Váš manžel, proto se vždy něco hroutí. Pohlížejte na takovou zkázu jako na možnost vytvoření něčeho nového. Nemoci ženských orgánů jsou projevem zvýšené připoutanosti k milovanému člověku a nároků vůči němu nebo sobě. Říkáte, že jste se zbavila nároků vůči manželovi, ale nezbavila jste se nároků vůči vnitřnímu zbožňování svých přání, rodiny, lidského štěstí, a odtud pramení všechny problémy.
2000-12-05 12:00:59 Sergey
Co si myslíte o antikoncepčních prostředcích? Konkrétně o prášcích, spirále, prezervativech?
Antikoncepční prostředky jsou lepší než potrat.
2000-12-04 01:56:37 Sergej
Zajímá mě Váš názor, co je nejdůležitější ve vztazích mezi mužem a ženou, v rodinných vztazích? Předem děkuji za Vaši odpověď.
Láska a dobrosrdečnost. Manželé si navzájem pomáhají, aby byli laskavějšími, aby uměli odpouštět, zažívat cit lásky, pomáhají si navzájem ve výchově dětí, pomáhají si, aby byli čestnějšími. Na milovaného člověka je potřeba nahlížet jako na dítě, kterému chceme pomoci a tím, že mu pomáháme, pomáháme i sobě. Nakolik takto nahlížíme na danou situaci, natolik harmonické se vytvářejí vztahy mezi mužem a ženou.
2000-12-04 00:50:57 Vittich J. V.
Mé první dítě zemřelo měsíc po narození. Šest let jsem nemohla otěhotnět (diagnóza - sekundární neplodnost), léčili mě hormony, ale bylo to ještě horší. Pracovala jsem na sobě podle Vašeho systému, za dva měsíce se dostavilo dlouho očekávané těhotenství. Podle termínu se mělo dítě narodit 30. dubna r. 2000, na Velikonoce, ale porod nepřicházel. 3. května v 41. týdnu mi provedli císařský řez. Sergeji Nikolajeviči, znamená to něco, že se mé dítě narodilo o velikonočním týdnu, může to sehrát nějakou roli v jeho životě? Sergeji Nikolajeviči, po práci na sobě podle Vašeho systému se mi na dlaních objevilo množství nových čar, převážně v podobě mřížky a písmena X. Co si myslíte, změna čar, objevení čar nových - je to dobré znamení nebo všechno není tak růžové? Velmi Vám děkuji za Vaši práci. Díky Bohu a Vašim knihám jsem se mohla stát matkou a budu se snažit udělat všechno proto, aby byl můj syn šťastný. Sergeji Nikolajeviči, Bůh Vám žehnej a ať se Vám daří.
Pokračujte v práci na sobě, abyste se změnila a pomohla tak svým dětem. To je nejdůležitější.
2000-12-03 21:22:58 Sergej
Dobrý den! Často se s přítelkyní hádáme (stává se to). Uráží se na mě a já na ni. To je moje karma? Měli bychom se rozejít? I takové myšlenky mě napadají... L.
A co si myslíte, musí člověk trpět zdroj stresu nebo je lepší se ho zbavit?
Největším zdrojem stresu je život. Přemýšlejte.
2000-12-15 13:31:40 Alexej
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Velmi VÁM děkuji za vaši práci. Řekněte mi, prosím, jestliže má žena nemocné ledviny a kategoricky nechce mít dítě, je to přestupek?
Často nechce žena dítě proto, že jeho duše není připravena a dítě je málo životaschopné, v takových případech v podstatě o přestupek nejde. Buď je proti narození potomka příroda - dochází k neplodnosti, není možné porodit normální dítě, nebo si rodiče kategoricky nepřejí mít dítě. Je to spjato s jeho nedokonalostí. Existují i případy, kdy se dítě má narodit, ale rodiče jsou z jakýchsi důvodů proti. Čili pokud je důvod, proč matka nechce dítě, materiální nebo to jsou urážky, pak to může být velký přestupek. Jestli neexistují zjevné příčiny a touha nemít dítě je přítomna, je to spíš spjato přímo s dítětem. Tady ke zvláštním přestupkům zákonů nedochází. Bez diagnostiky to nemohu říci přesně.
2000-12-14 23:51:15 Konstantin
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Škodí kouření cigaret na úrovni pole? (v poslední době jsem začal hodně kouřit)
Kouření cigaret škodí tehdy, když na něm začínáme být závislí.
2000-12-14 08:10:27 Jekatěrina
Sergeji Nikolajeviči! Má matka má velké problémy s nohama - křečové žíly, trofické vředy jako jedno ze stádií trombózy. Jak jí mohu pomoci? Děkuji!
Odpověď naleznete v mých knihách.
126-2000-12-22 17:39:07 Maxim
Sergeji Nikolajeviči, říkáte: "diagnostika" je západním pojmem a "karma" - východním. Musí se spojit. Ale copak se karma vztahuje k náboženství? Náboženství přece nikdy karmu neuznávalo. (Omlouvám se za hloupou otázku, pokud se Vám takovou zdá)
Za prvé, jaké náboženství máte na mysli? Jestli je to buddhismus, tak tam převtělení je, a pokud myslíte hinduismus, tak tam převtělení rovněž existuje. V judaismu a kabale také uznávají převtělení, v raném křesťanství uznávali převtělování. Takže to je prostě otázka kompetence. Za druhé, karma je pojmem východního náhledu na svět, idealistického. Mluvím o východním idealistickém světonázoru a západním, materialistickém. Tyto dva světonázory se spojují jako věda a náboženství, jako idealismus a materialismus, jako kolektivní a individuální vědomí. To znamená, že "Diagnostika karmy" odráží sjednocení dvou principiálně různých způsobů myšlení, které jsou vlastní dvěma polovinám lidstva a které se musí spojit ve svém vyšším zdroji v nejbližších letech.
127-2000-12-22 17:33:14 Jevgenij
Sergeji Nikolajeviči, dobrý den! Řekněte mi, prosím, co je to záchvat mrtvice? Děkuji.
Záchvat mrtvice - to je žárlivost.
133-2000-12-21 19:25:59 Natal'ja
Zajímá mě, proč některým matkám mizí mateřské mléko po měsíci, po dvou atd., některé ho nemají hned od začátku a jiné krmí své děti do dvou i více let?
Mateřské mléko připoutává ke vztahům, touhám, životu. Jestliže matka a dítě žárlí, pak mléko rychle mizí.
166-2001-01-07 14:11:05 Taťána
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Je používání anestesie při porodu přestupkem (nemám na mysli patologický porod)? Nebo si musí žena projít tou celou bolestí ve jménu budoucího dítěte? Děkuji.
Kdysi jsem diagnostikoval děti narozené ve vodě. Všiml jsem si překvapující věci, mnozí se koncentrovali na základy života a měli určitou linii degradace rodu. Nemohl jsem pochopit, v čem je problém, potom jsem na to přišel. Porod je kolosálním zábleskem lásky a energie, je koncentrací na životě a jeho pokračování. Jestliže je porod bolestivý, je třeba překonávat bolest a soustřeďovat se na lásku. Porod je velmi bolestivý, pokud žena lpí na životě a jeho pokračování, silné okamžiky žárlivosti, nenávisti vůči mužům způsobují bolestivou menstruaci a samotný porod. Jestliže bolest odstraníme, pak nedojde k blokaci, koncentrace na životě, touhách by se zvětšila, dítě by mohlo být nemocné, mohlo by zemřít, nebo dojde k přerušení pokračování rodu. Když jsem to uviděl, pochopil jsem, proč se v Bibli říká - rodit budete v mukách. Co je to prvotní hřích? Zřeknutí se lásky k Bohu kvůli pokračování života, ve prospěch samotného života, sexu, dětí. Hřích není to, že se rodí děti, hřích spočívá v tom, že se zříkáme lásky k Bohu kvůli našim touhám, životu, stavíme život výše než lásku k Bohu, pokud probíhá tento proces, porod se stává bolestivým. Proto, abychom nepociťovali bolest, nesmíme ji odstraňovat s pomocí anestesie nebo nějakými úskoky, ale musíme postavit lásku k Bohu nad život a touhy, pak porod nebude bolestivý a dítě bude zdravé.
174-2001-01-04 16:16:03 Ljudmila
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Co způsobuje bolest dásní, obzvláště dole u krajních stoliček? Děkuji.
Dásně, oblast úst, je tématem přání, jestli nadáváme blízkým lidem, odsuzujeme je, krutě druhé hodnotíme, mohou tím trpět zuby. Je to téma vztahů, žárlivosti, přání.
2001-01-04 03:35:07 Anybody
Drahý Sergeji Nikolajeviči, mám na Vás dotaz. Zajímalo by mě, co se děje s člověkem, když se zamiluje a vůbec, jak rozeznáme skutečnou lásku od "prostě se líbí"?
V jednom pořadu lékař říkal, čím se liší opilec od alkoholika. Opilci se líbí pít a alkoholik už nemůže nepít. Takže láska, to je tehdy, když se vnitřně nedokážete rozloučit s milovaným člověkem, když víte, že je to rozluka, a ne jen prostý rozchod. Když trháte tu tkáň, která Vás pojí s milovaným člověkem, znamená to, že se zříkáte lásky. A když se Vám někdo jen prostě zalíbil, i tento cit existuje, pak lehce uhasíná, bez jakýchkoliv pocitů. Proto skutečná láska je to, co námi otřásá od základů. Je to ten pocit, který harmonický člověk cítí okamžitě: to je moje žena. Tady není potřeba radit. Čím jste více harmonický, tím méně potřebujete klást takové dotazy.
2001-01-02 20:38:13 Max
Mám takový dotaz, tak např., když se do mě strašně zamilovala dívka a já ji vůbec nemiluji, no prostě k ní vůbec nic necítím, samozřejmě mezi námi nic nebylo, čili jestliže neopětuji její city, zabíjím lásku v ní i v sobě, budu za to nějak potrestán? Poraďte mi, co mám dělat?
Lepší je čestně říct, promiň, neovládám své city, nemohu lásce poroučet, můžeme udržovat přátelské vztahy, upřímnost se netrestá. Přátelství je láska bez sexu, je možné být jen přáteli. Pokud vyhovíte touhám, uškodíte jak dívce, tak i sobě.
190-2001-01-18 08:57:30 Halina
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Říkáte, že je nutné vzpomínat na situace z minulosti a prožívat je znovu, zachovávajíc v duši lásku. Co mám dělat, jestliže vzpomínám jen na něco, co mi dříve způsobovalo bolest, jako o řetězci událostí - nic víc. Moje vzpomínky nejsou emocionálně zabarvené. Rozumem si pamatuji, že jsem to tehdy těžce nesla a plakala, a i když se sebevíc snažím, nemohu si vzpomenout na pocity. Všechny uplynulé události se mi zdají být malicherné a nepodstatné. Ale protože v současnosti není všechno v pořádku, znamená to, že i v minulosti jsem měla problémy? Vypadá to, že jsem je zatlačila do nitra tak hluboko, že teď se jich už nedopátrám? Nebo naopak, urážky neuchovávám, rychle odpouštím? Jak mám s tou minulostí pracovat?
Často se nám zdá, že jsme zapomněli na urážky, že již neexistují takové jasné okamžiky agrese, ale ve skutečnosti to všechno uvnitř nás je. Tím, že probíráme situaci nyní zvnějšku málo významnou, stokrát a stokrát, tím neméně měníme naší minulost a náš vnitřní stav. Pokud vůbec nepociťujete výsledky, necítíte, že práci s minulosti dosahujete nějakých výsledků, pracujte s přítomností a budoucností. Jestliže se chcete změnit, vždy najdete možnost, ať už to je situace, která se děje teď, nebo situace v budoucnosti, nebo to, co se už stalo, hlavní cíl je měnit se a dále Vám vždy dají možnost.
2001-01-16 16:58:14 Káťa
Sergeji Nikolajeviči! Pomozte mi to, prosím, pochopit. Je mi 24 let. Zamilovala jsem se, zdá se, že poprvé v životě. Ten člověk se mi velmi líbí, cítím, že jsme si vnitřně velmi blízcí, ale vím, že se za něj nechci provdat, něco mi brání přijmout ho úplně. Není to přestupek ve vztahu k lásce? Děkuji.
Možná, že se nechcete provdat, protože sňatek by zabíjel buď jeho, nebo Vás. Nyní je stále méně stabilních sňatků, a to kvůli nesprávnému náhledu na svět, chování a negativní zátěž potomků způsobuje, že lidské štěstí se stává nebezpečným. V první řadě to je milovaný člověk, děti, rodina, realizace svých možností. Proto mají stále více novorozenci problémy s psychikou a harmonických sňatků je stále méně. V první řadě se zkuste dát opravdu do pořádku. Pokud nejste podrážděná, nemáte zvýšené nároky vůči mužům, jestli nemáte strach, nelitujete, znamená to, že jste již určitého výsledku dosáhla.
2001-01-16 11:47:00 Světlana
Vážený Sergeji Nikolajeviči, řekněte mi, prosím, když žena užívá antikoncepční prostředky, je to přestupek? Jak se vůbec nejlépe chránit?
Když se Vám má narodit dítě a vy berete antikoncepci, mohou vzniknout velké problémy. Záleží kdy, v jakém období prášky berete. To samé se může vztahovat i k přerušení těhotenství. Jsou ženy, které si nechají udělat potrat a v podstatě nemají žádné následky, protože děti byly málo životaschopné a naopak. Žena vždy cítí, chce-li dítě nebo ne. Tím pádem, jestliže je užívání prášků podmíněno materiální situací, čili vnější faktory začínají být důležitější než touha mít dítě, pak mohou vznikat problémy.
2001-01-14 15:27:49 Sergej
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Děkuji Vám za Vaši práci. Zajímá mě, co si myslíte o vykladačích snů? Jaká informace přichází v průběhu spánku? Proč si někteří lidé nepamatují své sny? Proč je nutné, aby člověk spal? Proč dochází k poruchám spánku? Je možné brát uspávací prostředky při nespavosti, nebo je lepší použít nějakou techniku? Poraďte mi, prosím, co mám dělat při nespavosti. Ať se Vám daří v novém roce.
Při nespavosti je nejlepší se modlit, vypnout od všech problémů, to je nejlepší technika, kterou znám. Ve spánku přecházíme na kontakty s jinými plány, probíhá namáhavá informační práce. Jestliže je kontakt s jemnými plány pro člověka nebezpečný, pak začíná polospánek, polobdění, člověk nemůže usnout, ale pořádně bdít také nemůže. Je potřeba se dát do pořádku, aby pro Vás obdržení nové informace nebylo nebezpečné.
2001-02-15 16:39:41 Anna
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Odpovězte mi, prosím, je možné spojovat práci na sobě podle Vašeho systému a cestu pravoslavného křesťana?
Všechna náboženství jsou ve své podstatě jednotná. Je to cesta k Bohu, božský původ člověka, hledání Boha v duši. "Nebuduj chrám zvenčí, ale ve své duši." Vnější rituální část, zvyky jsou spjaty s geografickou polohou, rozdílnými psychologickými zvláštnostmi každého konkrétního národa. Čím více se přibližujeme zdrojům náboženství, tím snadněji vidíme v každém náboženství boží cestu. Čím silněji hledíme zpět, na rituály, zvyky, tím těžší je pro nás uvidět božské za vnější formou.
Já, jako vědec, jsem došel k závěru, že je nemožné vyléčit člověka, jeho tělo, bez vyléčení duše. Jako vědec jsem dospěl k závěru, že duše se léčí láskou, jako vědec se občas mýlím. Všechny mé chyby jsou zachyceny v mých knihách. Proto, jestliže směřujete k Bohu a k lásce, pomůže Vám to náboženství, které vyznáváte, a pomohou Vám má bádání. Pokud stavíte význam rituálů na první místo, pak si musíte vybrat konkrétní náboženství a postupovat jen v jeho rámci. Ale myslím si, že nyní nastupuje čas, kdy se náboženství musí sjednotit a je potřeba se dívat dopředu a ne nazpátek.
Je to přestupek, když nehledě na silnou touhu mít dítě, jsem se rozhodla počkat, než dostuduji na univerzitě, aby mi studium nebránilo být s dítětem? A co znamená to, že můj partner často touží po sexuálním kontaktu a já mnohem méně? Nebo se tak tímto způsobem snižuje mé lpění na duchovnosti (někdy se mi zdá, že sex je velký hřích a je potřeba se mu vyhýbat), nebo je problém v mém příteli (příliš lpí na tělesných požitcích) a mám krotit sebe i jeho a modlit se za nás za oba? A nakolik je sex vlastně hříchem, když jeho cílem není početí dítěte? Ještě jednou děkuji, s úctou Karina.
Plánování dětí je nebezpečná věc, ovládat lásku je nebezpečné. Dítě přichází na svět z lásky, proto o tom popřemýšlejte. Co se týče sexu, podrobněji o tom píšu v sedmé knize.
2001-02-14 03:06:32 Sergej
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Díky Vašim knihám jsem nalezl cestu k Bohu. Začal jsem studovat Bibli a napadl mě tento dotaz: je reinkarnace klam nebo ne? V Písmu svatém stojí: "Lidem je souzeno jednou zemřít..." Děkuji za Vaši práci!
...A jednou se narodit. Naše tělo se již neobnovuje, skutečně umíráme jen jedenkrát. Dále se rodí jiný člověk. Je v něm mnoho z nás, ale přece jen je to někdo jiný.
2001-02-13 11:52:11 Natal'ja
Na jedné z Vašich posledních videokazet byla fráze: "dávat dětem více lásky". Ale jakým způsobem je možné dát více, než miluješ? Nebo jste měl na mysli dávat více lásky skrze práci na sobě? Ještě jeden dotaz: říká se, že velmi důležitý je první rok života dítěte. Co byste mi poradil, jak vychovávat taková batolata?
Nejlepší výchova dítěte - to znamená odpouštět manželovi, milovat ho, ustupovat mu, nebát se a nelitovat. Nejlepší výchova děcka - to je Váš stav.
2001-02-09 20:56:06 Max
Sergeji Nikolajeviči, je možné, abych se sám vypořádal se svými problémy? Tedy pokud program zkázy přichází od rodičů. Čili jestliže se nezmění, může dítě samo překonat své nemoci s pomocí lásky?
Čím více se soustřeďujeme na lásku a obracíme se k Bohu, tím méně závisíme na rodičích, minulém životě a okolním světě.
2001-02-09 19:30:44 Marina
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Jak zjistím, je-li jistý chlapec mým osudem, zda s ním mohu mít obřad v kostele? Před svatbou mě zmáhají pochybnosti a zároveň ho miluji. Mnohokrát Vám děkuji za Vaši práci. Přeji lásku Vám i Vašim blízkým.
Méně myslete a pochybujte, když milujete.
2001-02-09 09:54:14 Il'dar
Dobrý den! Nemohl byste mi říct, jestli máte svoji školu, přijímáte tam žáky? Děkuji.
Zatím mám jen jednoho žáka. A to jsem já sám.
2001-02-09 09:14:51 Lena
Dobrý den, Sergeji Nikolajeviči! Chtěla bych se Vás zeptat, proč nejsložitější zkoušky pro ženu přicházejí obzvláště v pátém měsíci těhotenství? Je pro dítě nebezpečná chřipka nebo opar, jimiž matka onemocněla v těhotenství? Děkuji za Vaši pomoc, knihy, internetovou stránku a vystoupení!
Již jsem psal, že v pátém měsíci je kontakt s Bohem maximální, to znamená, že maximální musí být čistota duše a stejně tak i očištění. A tak dochází k očistě. Pro dítě je nejnebezpečnější zřeknutí se lásky v období těhotenství. A nemoci blokují agresi, pomáhají zachovat lásku. Proto je potřeba nepřemýšlet o nemocech, ale o lásce, a tehdy nemoci nebudou nebezpečné.
2001-02-08 08:51:23 Pak Oleg.
Dobrý den, vážený Sergeji Nikolajeviči. Píše Vám lékař pracující na klinice pro narkomany ve městě Dušanbe. Nejsem mladý člověk, mám určité životní zkušenosti, ale poté, co jsem se seznámil s Vašimi pracemi, zcela jsem změnil svůj vztah k okolnímu světu. Změnilo se mé vnímání skutečnosti a Vaše práce mi pomáhají v nelehké profesi a léčení hrozného neduhu - narkomanie. Vaše knihy jsou důležitým nástrojem v mé práci, v boji za duši lidí a s úplnou jistotou mohu říci, že na základě Vaší koncepce je možné velmi efektivně bojovat s nemocí. Chtěl bych vědět o tématice Vašich videokazet na dané téma. Aktuálnost našeho postavení jako tranzitního státu, kterým v současnosti prochází hlavní proud narkotik, nás nutí hledat netradiční, velmi efektivní metody a způsoby boje s narkomanií, protože na naší práci v tomto směru v Tádžikistánu závisí i situace, která se vytváří a bude se vytvářet v Rusku i v jiných regionech. Ještě jednou chci vyjádřit svůj obdiv Vám i Vámi vykonávané práci.
S úctou, Oleg Pak
Narkomanie je, v první řadě, nemoc společnosti. Společnost stále silněji závisí na základech lidského štěstí a dále začíná blokace - rozpad rodin, impotence, neplodnost, homosexualita, narkotika, alkohol. Proto je potřeba, v první řadě, řešit tento problém prostřednictvím změny duše ve všech směrech, měníc při tom svůj náhled na svět. Jestliže chceme hovořit o nějakém konkrétním schématu nebo zaměřené informaci, která může více pomoci hlavně narkomanům, pak je potřeba shromáždit lidi, kteří trpí tímto neduhem a provést přednášku. V nejbližší době nic takového neplánuji, ale měl jsem již návrhy na vystoupení ve vězení a možnost zaplnit posluchárnu lidmi, kteří berou drogy. Pokud se tato vystoupení neuskuteční, možná dám dohromady dotazy těch lidí, kteří jsou závislí na drogách, a budu se snažit ve zvláštní kapitole na tyto otázky odpovědět, čili vytvořím specifickou informaci, která jim pomůže udělat právě první kroky. Ale ještě jednou opakuji, problém je potřeba řešit celkově. I když je možné začít nějakými konkrétními, pro jiné nedůležitými detaily, ale velmi důležitými pro ty, kteří trpí kvůli drogám. Každopádně mě napadlo, že vyberu několik témat, kterým zasvětím jak videokazety, tak i kapitoly v knihách. Je to problém neplodnosti, rakoviny, narkomanie, AIDS, tedy ty hlavní problémy, které nyní stojí před lidstvem. Doufám, že v nejbližší době se tato informace objeví. Ale chci říci, že v sedmé knize se snažím nedělit všechny problémy na specifické, ale naopak se snažím všechny problémy sjednotit v jediný proto, aby když řešíme jeden takový problém, bylo automaticky možné ukončit všechny ostatní problémy. Myslím si, že to je mnohem perspektivnější.
2001-02-06 09:30:39 Andrej
Sergeji Nikolajeviči! Děkuji za vaše knihy! Díky nim se dívám na svět trochu jinak. J Teprve teď začínám chápat, jak je tento svět krásný!
Krása světa je určována tím, nakolik ve světě vidíme božské. Před nedávnem jsem také začal vidět skutečnou krásu.
2001-02-06 09:12:30 Nastya
Sergeji Nikolajeviči! Chtěla bych Vám položit následující dotaz: Jsem v pátém měsíci těhotenství a nevím proč, ale mám chutě na různé kaše. Měla jsem je ráda i dříve, ale teď jím i ty, které mi dříve tolik nechutnaly. Děkuji za Vaše knihy a kazety.
Myslím si, že kaše jsou nejzdravější stravou. Nejméně způsobují připoutání k touhám.
2001-02-02 16:18:57 Alexandr
Sergeji Nikolajeviči, mám na vás dotaz. Zajímám se o esoteriku, psychologii, historii a v průběhu studia Vaší metody mě napadlo něco zajímavého. Protože ne všichni se mohou dostatečně rychle naučit diagnostikovat člověka na základě jeho bioenergetiky, nešlo by diagnostikovat s ohledem na psychologické charakteristiky osobnosti, reakci člověka na vnější dráždiče, které zasahují jakékoliv programy v něm?
Smysl mých výzkumů nespočívá v tom, abych naučil všechny diagnostikovat, ale abych všechny naučil milovat a odpouštět.
2001-02-01 19:58:50 Máša
Mohou lidé, kteří se navzájem milují, muž a žena, na dálku jeden druhého vnímat, posílat si navzájem neviditelné signály, něco jako telepatie?
Všichni blízcí lidé jsou nepřetržitě spojeni jeden s druhým. Neustále si vyměňují informace na úrovni podvědomí. Na jemné úrovni komunikují mnohem aktivněji než na vnější úrovni. Mnohokrát jsem sledoval situaci, kdy chlapec poprvé přichází k dívce a seznamuje se s ní. Pokud je mu souzena, pak vnitřní dialog mezi nimi probíhal několik let a vše již bylo dávno vyřešeno na jemné úrovni. Vnitřní svět, který nevidíme, pracuje mnohem usilovněji a aktivněji než svět vnější. Nejen navzájem se milující lidé, ale i příbuzní, někdy neznámí lidé si stejně vyměňují informace. Vše, co se s námi děje na povrchu, se už dávno stalo na jemné úrovni.
2001-02-01 18:47:22 Oleg
Sergeji Nikolajeviči, řekněte mi prosím, co se děje s polem člověka v okamžik sledování porno-filmu, - časopisu, - fotek atd.
Pornofilm nás koncentruje na sexuální touhy, proto, jestli člověk sleduje pornofilm a tento film mu přináší uspokojení, rozvíjí v sobě budoucí impotenci, rozvody, homosexualitu, tedy se tato tendence utváří v jeho potomcích. Vše závisí na vnitřní čistotě člověka. Čím je člověk přízemnější, čím více je žárlivý, závistivý, lakomý, tím nebezpečnější je pro něj sledování takových filmů.
2001-01-31 08:18:36 Igor
Dobrý den! Sergeji Nikolajeviči, je správné před sexem, stejně tak jako před jídlem, říci: "Bože, přijmi tento sexuální požitek a uspokojení." Děkuji Vám za všechno!
Myslím si, že je to možné říci takto: "Bože, přijmi mou lásku, slast a potěšení." Je možné to říkat před jídlem, v průběhu jídla i po jídle. Stejné je to se sexem.
2001-01-26 13:33:36 Grakova L. A.
Čtu teprve Vaši první knihu a jsem velmi otřesena tím, co jsem přečetla. Všechny mé názory, principy se bortí, jsem z toho zmatená. Nevím, jak se mám dále chovat a co si myslet o sobě a lidech, o všem okolo nás, o tom, co se děje. Prosím, odpovězte mi. Čekám na Vaši zprávu.
Božský pohled na věci předpokládá lehkost, radost a lásku v duši. Snažte se takto hledět na okolní svět, pak začnete vidět boží vůli ve Všem a snadněji se změníte. Neboť svět vnímáme v závislosti na tom, v jakém jsme stavu. Změna pohledu na svět bývá někdy hodně bolestná až smrtelná, protože se mění samotný člověk. Takže před Vámi je dlouhá cesta a hodně změn, na některé změny musí být člověk prostě připraven!
2001-01-24 08:20:05 Rita, 34 let, Moskva
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Moje situace je stará jako samotný svět. Miluji ženatého muže. Říkám to otevřeně bez radosti, ale tím neméně přijímám to, že nebudeme spolu. A dál - nevím, co dělat. Nechci být milenkou. Ale sotva se jen pokusím se s ním rozejít, zvýší se mi teplota (bývalo to do 41 stupňů), nebo mě začínají bolet záda tak, že se nemůžu pohnout. Tak to trvá do té doby, než se se skřípěním zubů rozhodnu, že se s ním zatím budu stýkat. Po hodině se cítím již normálně. Proč se nemůžeme rozejít? Když jsem se dozvěděla pravdu, nezačala jsem nenávidět ani jeho, ani ji, ani dítě, nehodlám se sama pouštět do něčeho, co nemá cenu. Prostě nechci ztrácet svá léta s těmi vztahy, které nemají budoucnost, i tak jsem s nimi již ztratila několik let. Začít si s dvěma muži najednou neumím a upřímně řečeno, ani se to nechci učit. A on mě zatím také nehodlá opustit, možná proto, že si již zvyknul a je to pro něj pohodlné, možná mě svým způsobem miluje, kdo ví. Jak se mám dostat z této situace? Chápu, že je to záležitost nás všech třech, ale to mi to neusnadňuje.
Trápí Vás budoucnost? Prostě Vám dávají na srozuměnou, že láska je důležitější než budoucnost. Jestliže to nepochopíte, budoucnost ztratíte. Jak to probíhá, si přečtěte v čtvrté knize.
2001-01-23 08:50:18 Natal'ja
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Proč někteří lidé mluví ze spánku? Řeknete mi, jak nejlépe na sobě pracovat v době těhotenství? Děkuji za Vaši práci, Vaši pomoc. Jsme velmi rádi, že máte své internetové stránky.
Člověk mluví ze spánku nejspíše tehdy, když má vysokou aktivizaci vědomí a vůbec nedochází k odpojení se od vědomí, proto se zapojuje pohyb, mluvení atd. Je těžké dávat doporučení těhotné ženě, protože těhotenství je velmi vážné téma. V první řadě se chovejte správně k manželovi, čili zachovávejte cit mateřské lásky ke všemu. Ke svému tělu, dítěti, muži, k celému světu. Stabilita lásky, bez ohledu na cokoliv, je viděním božské vůle ve všem.
2001-01-20 20:54:22 Taťána
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Pomozte mi prosím, poraďte mi, co mám dělat! Situace, ve které se nyní nacházím, byla často popisována ve Vaší knize. Mluvím o potratu a následcích s tím spojených. Jsem ve třetím týdnu, na potrat mám již doporučení. Otěhotněla jsem s člověkem, kterého nemiluji. Prostě se to stalo... Je to velký hřích, když přeruším život dítěte, které by v důsledku čekala jen trápení, nemělo by úplnou rodinu, kterou člověk tak potřebuje, aby vyrostl zdravý a s normální psychikou? Nepociťuji žádné negativní emoce ani ve vztahu k dítěti, ani ve vztahu k člověku, s kterým jsem chodila, v mé duši je naprostý klid (nebo lhostejnost). Trápí mě jen jedno, zda budu moct mít znovu děti (vždyť následky bývají různé, je to první těhotenství) a zda budou zdravé? Každý den se modlím k Bohu, aby mi odpustil mé hříchy.
Kdybych to řešil za Vás, znamenalo by to vzít problém na sebe! Vyřešte svou situaci sama! Vycházejte z lásky! Jestli jste správně nasměrována, naleznete správné východisko. Pokud to budu řešit za Vás, nikdy nevypracujete správné směřování! Promiňte, ale ve Vašem případě, a to ještě bez diagnostiky, nemám právo Vám konkrétně poradit!
2001-01-19 17:39:42 Maxim
Sergeji Nikolajeviči. Stále říkáte, že je potřeba se modlit. Řekněte mi, prosím, jakým způsobem? Podle modlitební knížky, nebo mám prostě všem odpouštět, zbavovat se strachu a probírat se znovu životem! A ještě, kdy je nejlepší se modlit? Například, když sedím v metru nebo v průběhu jiných činností? Nebo je lepší si na to vydělit třeba speciálně hodinu denně? Děkuji!
Ježíš Kristus stvořil modlitbu. Zdá se, že tvořit modlitby po něm by bylo rouhání. Ale další modlitby se stále objevovaly. Jak to hodnotit? Jako zločin ve vztahu k tomu, co řekl Kristus? Jako zločin ve vztahu k víře v Boha? Jako zřeknutí se hlavních přikázání? Proč lidé pokračují ve tvoření modliteb a proč se jimi řídí? Protože neustále musíme poznávat Boha. Protože pořád hledáme Boha v sobě a stále hledáme ta slova, která nám pomohou pocítit Boha v sobě. Proto hlavní není text modlitby, ale možnost pocítit v sobě věčnou lásku, možnost překonat přitažlivost lidského štěstí, možnost milovat vše lidské, jako své dítě, ať už to je můj život, mé tělo nebo okolní svět.
Každý člověk má svůj čas modlitby. Především tehdy, když nám v tom nebrání vědomí. Bývá to brzy ráno, bývá to tehdy, když jsme se od všeho odpoutali a našli si na to čas a místo, bývá to tehdy, když se velmi chceme modlit. Proto nemohu pevně něco určovat. Když člověk neustále ve své duši směřuje k božskému, má právo si sám vybrat, kde a kdy se bude modlit a jak.
2001-03-07 02:37:41 Nataľja
Vážený Sergeji Nikolajeviči! V prosinci r. 1999 mi našli cukrovku (nedědičnou). Potřebovala jsem 10 měsíců na to, abych našla (jak se mi zdálo) příčinu jejího vzniku a ještě 2 měsíce na to, abych se jí zbavila. Pochopila jsem to proto, že nastoupila kompenzace, která trvala téměř 3 měsíce. Žádné léky jsem nebrala - jen byliny a držela jsem dietu (za 10 měsíců se mi podařilo zhubnout 20 kilo). No a 4. února opět došlo k ostrému zhoršení nemoci (zjistila jsem to z rozborů krve, které mi dělají jednou týdně). K tomu, popravdě řečeno, přispěla celá řada stresů (v dietě pokračuji). Chápu, že jsem opět něco porušila, nebo všechno nenapravila, velmi potřebuji vaši nápovědu. Nyní je mi 49 let, s vaší první knihou jsem se seznámila v r. 1994, vždy jsem s velkou netrpělivostí čekala na další, všechny knihy jsem přečetla několikrát, ale nikde se nezmiňujete o cukrovce. Možná jsem je neprohlédla pozorně? Prosím, řekněte mi o nejcharakterističtějších chybách, které jsou příčinami vzniku cukrovky. Předem děkuji za vaši odpověď.
Cukrovka - to je žárlivost. Dříve jsem říkal, že cukrovka je lpění na vztazích. Potom jsem pochopil, že v základu vztahů je jemnější vrstva: ideály, duchovnost, šlechetnost, které přechází v touhy. Touhy jsou spjaty s životem. To znamená, že neschopnost přijmout přerušení vztahů, krach ideálů, nadějí, krach přání, života způsobují cukrovku. Nastoupila u Vás kompenzace, protože jste se začala soustřeďovat na lásku a zmenšila jste závislost na přáních a životě. To znamená, že můžete zachovat lásku, když se hroutí Vaše touhy, když jste ponížena jako žena, když je pokořeno přání mít děti, rodinu atd. Prozatím Vás zkouší, nakolik jste schopna zachovat lásku. Začíná jeden stres za druhým. Stres je ztráta toho, k čemu jste připoutána, toho, co je Vám drahé. Jestliže stres zvládnete, začíná reálné hlubinné vyléčení. Pokud stresem neprojdete, čili nemůžete zachovat lásku, pak začínají nároky vůči jiným lidem nebo nespokojenost se sebou, tedy možnost ustálit pocity jste neprošla a vracíte se k nové etapě. Příčinou vzniku cukrovky může být zřeknutí se lásky k blízkému člověku, může to být dlouhotrvající žárlivost, která nás provází životem nebo neustálá sklíčenost, nespokojenost se sebou, protože nám nevyšel osobní život, nebo trvalá touha nežít, vnitřní připravenost ukončit svůj život sebevraždou proto, že nás opustil člověk, nebo neustálá deprese, nevíra v sebe, v budoucnost, neschopnost zachovat lásku, když se rozpadají plány a naděje do budoucnosti. Nakolik se projevuje agrese vůči lásce, natolik se pak projevuje blokace cukrovkou. Cukrovka, schizofrenie, rakovina mají v základu stejné příčiny - koncentraci na přáních. I když někdy se cukrovka objevuje, jestliže přenesete své problémy na děti a vnuky, a když je jim 3-5 let nebo 10-15 let, pohlavně dospívají a na jemné úrovni neprochází zkouškou. V tomto případě se Vám může objevit cukrovka bez zjevných příčin. Proto je potřeba nejdříve dát do pořádku sebe a potom potomky. Cukrovku je možné překonat. Obzvláště, pokud jsou Vám známy mé poslední výzkumy, vyložené na videokazetách za poslední dva roky.
2001-03-06 18:18:59 El'za
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Čtu Vaše knihy a také materiály z Vašich internetových stránek. Vždycky jsem měla dobrou paměť, obvykle si mohu cokoliv zapamatovat doslovně, ale tady si nemohu na nic vzpomenout, ani nic převyprávět. Čtu znovu a znovu, ale opět si nic nepamatuji. Vše se mi v hlavě tak nějak "rozplývá". Předpokládám, že je to kvůli tomu, že ke mně proudí velký objem informací ve smyslu obsahu, ale ne textu. Co si o tom myslíte? Zda zůstává informace současně v podvědomí? Možná není skutečně tak důležité si pamatovat věci na vnější úrovni? Děkuji.
Co je to paměť? Existuje jedna situace a existuje situace druhá. Nachází se v různých bodech prostoru nebo času. Když je spojujete v jedno, je to zobecnění. Je nemožné to udělat bez paměti. To znamená, že pro tvůrčí a myšlenkový proces, je potřebný aktivně pracující mechanismus paměti a mechanismus zobecnění. Čím vyšší je vývoj člověka, tím více různorodé informace může shrnout v jeden celek. Stupeň možnosti zobecnění je určován možností trápit se se zachováním lásky. Proto moudrost spočívá, v první řadě v tom, abychom zachovali lásku, když strádáme. Jestliže je lásky nedostatek, pak nashromáždit novou informaci, spojit ji v jediný celek, je velmi složité, a proto si ji nemůžeme zapamatovat, nezobecňuje se. Teprve po uplynutí nějaké doby je tento proces možný. Snažím se seskupit nejrůznější informační bloky, a i když pracuji v maximálních režimech, ne vždy se mi to daří. Často novou informaci třídím, snažím se ji zobecnit a zapamatovat v průběhu měsíce, dvou, půl roku. U Vás probíhá to samé, jen jste prostě méně připravena na takový proces. Jakoukoliv informaci, pokud není ještě zobecněna a shrnuta do nějakého obecného jmenovatele, prostě nedokážeme vnímat. Je to jako s jídlem, které nemůžeme strávit. Prostě ho nemůžeme strávit, protože střeva jej nechtějí přijmout. Strávení informační potravy je dokonce těžší proces než strávení potravy fyzické. Ale my se v tomto rozvíjíme.
2001-03-06 15:53:57 Kirill
Dobrý den, vážený Sergeji Nikolajeviči! Co mám dělat, když žena, kterou miluji, šla na potrat, zdůvodňujíc to tím, že už má dvě děti (z předchozích manželství). Bojí se mě a nedůvěřuje mi, nechce mi nechávat dítě. Já, nehledě na to, že jsme těhotenství neplánovali, jsem se připravoval a přál si to dítě a říkal jí, že jestli to pro ni bude hodně těžké, může mi dítě nechat a na čas odjet domů (není občankou Ruska). Teď nevím, co dál, a jestli s ní pokračovat ve vztahu. Možná, že to dítě bylo cílem, kvůli němuž nám Bůh umožnil setkat se, a teď jen Bůh ví, co nás čeká dál.
Správně budujte systém cílů! Život není cílem! Příchod dítěte na svět - to také není cíl! Cíl je realizace božského v nás! Život a příchod dětí na svět je prostředkem dosažení tohoto cíle. Proto nevycházejte ze života ani vztahů, ale z citu lásky, ten Vám řekne, co Vás čeká dále.
2001-03-05 20:42:28 Rom@n
Dobrý den, Sergeji Nikolajeviči! Mám pár dotazů: jak se na člověku odráží křest nebo jakékoliv jiné připojení ke kterémukoliv náboženství? Druhá otázka - ovlivňuje naše jméno nějakým způsobem náš osud? Existují nějaká "nešťastná" jména, na způsob číslice šest?
V Bibli stojí, že láska přikrývá množství hříchů a na druhém řádku je napsáno - láska přikrývá všechny hříchy. A nejen hříchy, ale i jména a vše ostatní... Proto si myslím, že není potřeba hledat šťastná jména, ale je nutné, abychom se stali šťastnými, překonali závislost na lidském štěstí. A všechna ta čísla, jako i astrologie, ukazují jen tendenci, nic více. Vše je překonáváno, proto není potřeba hledět na čísla a jména, ale vpřed, na cit lásky a vlastní změny!
2001-03-05 14:32:28 Světlana
Sergeji Nikolajeviči, všimla jsem si, že když se o své obavy podělím s jiným člověkem, hned je mi mnohem lépe. Dříve jsem držela všechno v sobě, ale nastal okamžik, kdy jsem si řekla, dost - takhle už dál nemůžu - musím to všechno někomu říct. Potom jsem se uklidnila a podívala se na situaci jakoby z dálky. Potom mě to hodně překvapilo, co se to přece všechno stalo? Skutečně jsem se "podělila" o své emoce, neuškodila jsem tomu, komu jsem se svěřila?
Když mluvíme o svých problémech s druhým člověkem, odpoutáváme se od nich. Odpoutání se od problému je první krok k jeho překonání. Takže dělit se o své problémy můžeme! Není to špatné. Hlavně, když se dělíte o své problémy a emoce, nepočítejte s lítostí, soucitem a nepřeměňujte se v upíra.
2001-03-04 04:16:40 Andrej
Vážený Sergeji Nikolajeviči, promiňte, že Vás otravuji s osobním problémem, ale nacházím se ve velmi složité situaci. Přibližně před šesti lety, poté, co jsem přestal brát drogy, se mi za několik dní značně změnilo vědomí. Ze začátku jsem cítil, že se jakoby nacházím na hranici, za kterou je šílenost. Začal jsem šílet. Postupem času se tento stav stával méně výrazným. Přitom mi do hlavy lezou různé myšlenky, automaticky, bez mé vůle se mi v mozku začínají přetáčet věci, situace, které nepotřebuji, a začínám pociťovat jakoby výčitky svědomí, protože vím, že musím přestat hodnotit a myslet a to se mi nedaří. Prosím, poraďte mi, co mám dělat?
Psal jsem, že schizofrenie je spjata s žárlivostí! Co je to žárlivost? Závislost na touze. Naše touhy vytvářejí myšlenky. Naše hlubinná tajná přání - děti, pokračování života - rodí všechny myšlenky a touhy, spjaté se vším ostatním. Takže, jestliže jsem závislý na přáních, začínám být závislý i na svých myšlenkách. Myšlenky se stávají skutečností. Začínám šílet z toho, že se se mnou někdo stýká, že to, co vidím, najednou ožívá a přichází se mnou do kontaktu. Čili schizofrenie je zvýšená reálnost našich myšlenek a přání. Na to, abychom překonali schizofrenii, je potřeba pocítit, že láska je reálnost a naše touhy a život - iluze! Na to je potřeba se umět zříkat přání, zachovat lásku, když se hroutí naše touhy atd. atd. Všechno je klasicky popsáno v mých knihách, obzvláště na kazetách z posledního roku a v sedmé knize, jíž rukopis brzy dokončím. Kdo se stává narkomanem? Stále opakuji, že je to téma žárlivosti, vztahů a přání. Proto, pokud chcete reálně a systémově přistoupit k otázkám, neztrácejte čas s tím, abyste ťukal do klávesnic, ale zkuste skutečně popracovat na možnosti obdržet informaci! Mám na mysli čas, nějaké peníze, ne tak velké, abyste si pořídil kazety, prostudoval je, pochopil a snažil se změnit. Jestliže chcete stisknout dvě tlačítka na internetu, obdržet informaci a uzdravit se, způsobí Vám to jen velké problémy, pochopte to! Všechno něco stojí! Jestliže vnímáte internet jako prostředek, který Vám může vše poskytnout zadarmo, už prohráváte!
2001-03-02 19:45:58 Natasha
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Jsem těhotná něco přes dva měsíce. Musím teď obhajovat disertaci a hodně času trávím u počítače. Škodí to dítěti? Děkuji.
Dříve by žena mohla napsat vzkaz takto (před několika stoletími): "Jsem těhotná, ale musím nosit pytle s obilím, kopat zem lopatou a celý den běhat po jarmarku a prodávat. Škodí to dítěti?" Normální žena se snaží sedět doma, modlit se a přemýšlet o své duši, jestli muž může přinést kousek chleba. A jestliže nikoho nemá a musí si sama vydělávat na život, stejně by měla umožnit dítěti, aby si odpočinulo. Pokud se těhotným ženám před mnoha tisíci lety doporučovalo odpočívat, poslouchat hudbu, odpojit se od všeho, jestliže všechna náboženství mají dny pracovního klidu, abychom se soustředili na Boha, popřemýšlejte o tom!
2001-03-01 11:46:10 Světlana
Vážený Sergeji Nikolajeviči! Jak mám správně hladovět? Je nutné vyloučit jakékoliv jídlo, takhle to nezvládám. Mohu jíst v malém množství ovoce, nebo aspoň pít džusy? Jak to děláte Vy? Děkuji.
Je nutné, abyste pochopila, proč hladovíme. Jestliže hladovíme proto, abychom se odpoutali ode všech okamžiků lidského: lidského štěstí, pak je podle mě nejoptimálnější držet před hladovkou půst, tedy jednotvárná strava a převážně rostlinná a absence stresu. Pokud začínáte hladovět a nějaký stres se zachoval, uškodí Vám to. Proto, v první řadě, neodmítáme jídlo, ale duchovní problémy: stresy, strachy, lítosti, urážky, nespokojenosti. Dejte se v tomto smyslu do pořádku, potom začněte s jednotvárnou stravou a nakonec - s hladověním. I když, při hladovění a půstu není nejdůležitější absence jídla, ale odpoutání se od vnitřního lpění na světě. Myslím si, že malé množství jídla nehraje takovou roli.
2001-02-27 10:05:25 Viktor
Sergeji Nikolajeviči! Jak je možné vysvětlit, že jedno z našich dětí je pravák a druhé levák? My jsme ji nepřeučovali, ať píše tak, jak je to pro ni pohodlné.
Každé dítě má své minulé životy. Proto si sourozenci často vůbec nejsou podobní.